Yeni Doğan Bakımı

Damla İnsan Kaynakları

Yeni Doğan bakımı,anneyi veya anne yerini tutan dadıyı bütün gün uğraştıran yorucu bir görevdir.

Uykusuz geçen geceleri de katarsak, anneliğin, tüm günlük ağır bir görev olduğunu söyleyebiliriz. Gerçekte güçsüz sayılan bebeğiniz ağlaması ve bitmeyen istekleriyle sizi ve ev halkını bütün gün ayakta tutar.

Bebeğin ruhsal gereksinimleri nelerdir ve nasıl karşılanır? Bu dönemde çocuğun ruhsal gereksinimini tek bir sözle özetleyebiliriz: Sevgi... Bu sözün içine, annenin gösterdiği ilgi, sevgi  ve sıcaklık girer. Anne sevgisinin çoğunu bebeğin bakımı sırasında tutuşuyla, okşamasıyla, konuşmasıyla ve gülümseyişiyle gösterir. Annenin gülen yüzü, okşayan sesi çocukta mutluluk ve sevinç yaratır.

Bebeğin yüzü aydınlanır ve annesine anlaşılmaz sevinç sesleriyle karşılık verir. Anne ile  bebek arasındaki, dışarıdan saçma gibi görünen kuş diliyle anlaşma, gerçekte, bebeğin en önemli ruhsal besinidir. Sağlıklı gelişmesi, zihin yeteneklerinin uyarılması İçin gerekli özbesindir.

Bu bakımdan, ilk yaşlarda ve genellikle süt çocukluğu  çağında  sevgisinin  önemini  ne denli vurgulasak azdır.

Süt Çocuğunun Sevgi Gereksinimi, öyle doğal olarak karşılarınki önemi gözden kaçar. Sevgi’ yokluğu içinde büyüyen çocukların incelenmesi, sevginin ne denli yaşamsal olduğunu açıkça ortaya koyar. Ancak bebeğin sevgi görmesi yetmez. Bu sevgi veren kişilerin durmadan değişmesi, sevgi yeterli olsa bile, bebek için güven verici olmaz.

BLOG KATEGORİLERİ
Faydalı Bilgilerİş Hayatı / KariyerGenelHizmet Noktalarımız